Adana Valiliği’nin ev sahipliğinde bu yıl dokuzuncusu ‘Kuşaktan Kuşağa’ temasıyla düzenlenen Uluslararası Adana Lezzet Festivali, ikinci gününde de ziyaretçi akınına uğradı. Merkez Park’ta kurulan stantlar, kentin dünyaya nam salmış yöresel lezzetleriyle dolup taştı.
Kebap, Şırdan ve Şalgam Kuyrukları Oluşturdu
Festivalin kalbi konumundaki Merkez Park, ikinci günde de lezzet avcılarının buluşma noktası oldu. Dün dev mangalın yakılmasıyla resmi açılışı yapılan festivalde, Adana kebabı, şırdan, şalgam ve yöresel tatlılar başta olmak üzere kentin tüm gastronomik zenginlikleri ziyaretçilerin beğenisine sunuldu. Vatandaşlar, bu eşsiz lezzetleri tatmak için stantların önünde uzun kuyruklar oluşturdu.
Esnaf Memnun: "Festival Can Suyu Oldu"
Festivalde stant açarak ürünlerini sergileyen esnaf, gösterilen yoğun ilgiden duydukları memnuniyeti dile getirdi. Esnaflardan Ömer Algan, festivalin çok güzel geçtiğini ve ilginin beklentilerinin üzerinde olduğunu belirterek, "Festivalde her şey var. Bütün lezzetleri insanlar burada bulabilir. İlgiden memnunuz, herkesi bekliyoruz" dedi. Bir diğer esnaf Kadir Topaloğlu ise festivalin kendileri için adeta bir "can suyu" olduğunu ifade etti.
Türkiye’nin Dört Bir Yanından Lezzet Turistleri Akın Etti
Festival, sadece Adanalıların değil, Türkiye'nin farklı şehirlerinden gelen lezzet tutkunlarının da ilgisini çekti. Karaman’dan sırf festival için geldiğini belirten Muhammet Erkabaktepe, "Çok güzel bir festival. Potansiyeli çok güzel. Sadece festival için geldik. Adana Kebap yemeyi çok seviyoruz. Adana’nın bütün lezzetlerini tadacağız" diye konuştu. Konya’dan gelen Naciye Varışlı ise Adana’ya ilk kez geldiğini ve festivalden çok etkilendiğini belirterek, "Evim burada olsa her gün gelirim, çok güzel bir festival olmuş" ifadelerini kullandı.




